Robert Anton Wilson îl citează pe William S. Burroughs ca fiind prima persoană care a crezut în enigma acestui număr.[1][2][3] Wilson, într-un articol din Fortean Times, relatează următoarea poveste:

  • „Am auzit prima dată de enigma numărului 23 de la William Burroughs, autor al Naked Lunch, Nova Express, etc. Potrivit lui Burroughs, el a cunoscut un anume căpitan Clark, în jur anului 1960 în Tangier, care o dată s-a lăudat că a navigat 23 ani fără niciun accident. Chiar în acea zi, nava lui Clark a avut un accident care a ucis pe toată lumea de la bord. În plus, în timp ce Burroughs se gândea la acest exemplu crud al ironiei zeilor, un buletin de știri la radio a anunțat prăbușirea unui avion de linie din Florida, SUA. Pilot a fost un alt căpitan Clark iar zborul era numărul 23..”[4]


  • „Când începi căutarea unui lucru ai tendința de a-l găsi. Acesta este asemănător cu fapteke lui Simon Newcomb, un astronom mare, care a scris dovada matematică că zborul obiectelor mai grele decât aerul este imposibil și a publicat-o cu o zi înaintea ca frații Wright să decoleze. Eu vorbesc despre oameni care au găsit un model în natură și au scris mai multe articole științifice acceptate de către o mare parte din comunitatea științifică înainte de a se demonstra, în general, că nu exista un astfel de model, totul era doar percepție selectivă.[5]

Note

  1. boingboing.net article on Wilson and Burroughs
  2. Article in the British newspaper The Mirror regarding the power of the number 23
  3. "Going loco over 'El Becko'"
  4. Robert Anton Wilson on the "23 Phenomena"
  5. Robert Anton Wilson sees the clustering illusion everywhere, not just 23, Robert Anton Wilson Explains Everything” (audiobook), December 2001.
This article is issued from Wikiquote. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.